fbpx
Zatepľovanie a úspora energií – hlavná téma dneška
09/07/2022
Novinky zo sveta izolácií

 

Dva typy kvalitnej penovej izolácie

Naša spoločnosť Domco ponúka vo svojom produktovom portfóliu dva typy striekanej penovej izolácie špičkovej kvality od (holandskej značky) holandského producenta Plixxent.

Eco Pura SFI 4000 Penová izolácia s otvorenou štruktúrou buniek

- má (poréznu) otvorenú bunkovú štruktúru a optimálnu úroveň priepustnosti (vzduchu) vodných pár - jednoducho povedané „dýcha“ a zároveň dokonale izoluje v lete a v zime. Materiál má nízku hmotnosť, čo z tejto pur peny robí ideálnu izoláciu podkroví - nízke zaťaženie strešnej konštrukcie. Odporúčame ju teda najmä do strešných konštrukcií, medzi krovy, do drevostavieb, chalúp a pod. Všeobecne sa skôr využíva na vnútorné aplikácie.

Eco Pura SFI 5000 Penová izolácia s uzavretou štruktúrou buniek

- má nízku, takmer žiadnu priepustnosť (vzduchu) vodných pár, väčšiu hmotnosť a vysokú mechanickú odolnosť.Poskytuje dvojnásobne účinnejšiu tepelnú izoláciu pri rovnakej hrúbke v porovnaní s penou s otvorenou štruktúrou.Vzhľadom na uzavretú štruktúru má tiež hydroizolačné vlastnosti. Odporúčame ju najmä na izoláciu základov, podláh, fasád a pod. Využíva sa aj ako izolácia proti radónu. Používa sa najmä pre vonkajšie aplikácie.

Výhody striekanej penovej izolácie:

- vyplní všetky škáry a medzery aj na ťažko dostupných či inak kritických miestach

- maximálne eliminuje chybovosť ľudského faktoru

- zaručí dokonalú celistvosť a úplnú elimináciu rizika tvorby plesní či rosných bodov

- zabráni úniku tepla a spoľahlivo odstráni tepelné mosty

- skvelá priľnavosť ku všetkým stavebným materiálom

Najvyššie energetické straty spôsobuje nedostatočná alebo nevhodná izolácia. Zvoľte si to najvýhodnejšie riešenie a investujte do budúcnosti!


Výber medzi pur penou s otvorenou alebo uzavretou štruktúrou buniek by sa mal riadiť dôkladnou analýzou výkonu požadovaného pre Váš projekt. Neviete sa rozhodnúť, ktorá je tá pravá? Radi Vám poradíme a zhotovíme ponuku na mieru presne pre Vaše konkrétne požiadavky. Profesionalita zaručená. Objavte jedinečné izolačné schopnosti striekaných pur pien a kontaktujte nás ešte dnes!