fbpx
Dva typy kvalitnej penovej izolácie
01/02/2023
Novinky zo sveta izolácií


Zatepľovanie a úspora energií

- hlavná téma dneška

Čo je vlastne úlohou zateplenia? Udržať tepelnú pohodu vo vnútri stavby, teplo vnútri a zimu vonku (alebo naopak, záleží od ročného obdobia). Zatepľovanie sa stalo nesmierne populárnym - pretože kto by dnes nepremýšľal nad možnosťou zníženia nákladov za energie?
Zvažovali ste minerálnu vlnu? Je vzducho-prievzdušná a v zime prepustí časť tepla von a v lete zase dnu. Alebo ste zvažovali najčastejšie používaný zatepľovací materiál, ktorým je polystyrén? Ak sa nalepí na neupravený a nekompaktný podklad, bude hroziť jeho opadávanie či šírenie plesne medzi a zateplenie tým pádom nebude vôbec efektívne.

V dnešnej dobe je na trhu možné nájsť obrovské množstvo tepelných izolácií. Zorientovať sa a vybrať si z takej rozmanitej ponuky nie je jednoduché. Pri každom type vieme nájsť klady aj zápory, a nakoniec je len a len na nás, pre ktorý sa rozhodneme. Pravdepodobne zohrá hlavnú rolu v rozhodovaní pomer cena-výkon.

Podľa čoho vyberáte Vy? Kladiete na prvom mieste dôraz na najvyššiu náročnosť na tepelno-izolačné vlastnosti? Vypočítavate trvácnosť izolácie a či Vás bude o pár rokov čakať ďalšie zatepľovanie? Alebo je pre vás dôležitejšia rýchlosť aplikácie? Možno tiež zvažujete, koľko „spúšte“ za sebou aplikácia zanechá?

Každý hľadá produkt, ktorý by spĺňal všetky požadované kritériá. Jedným z produktov splňajúcich tieto prísne požiadavky je naša pur pena značky Plixxent.

Vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti certifikovanej striekanej penovej izolácie špičkovej holandskej kvality a eliminácia tepelných mostov sú samozrejmosťou. Oproti bežným zatepľovacím riešeniam (ako napríklad minerálna vlna alebo polystyrén) je nesmiernou výhodou rýchla a jednoduchá aplikácia a zdravotná nezávadnosť pre alergikov či zvieratá. Obrovským plusom je stopercentná prispôsobivosť aj tým najnáročnejším priestorom. Svojou nízkou hmotnosťou zaručene nepreťaží štruktúru stavby.

Na výber máme z dvoch typov penových izolácií a s rozhodovaním medzi penou s otvorenou štruktúrou buniek alebo uzavretou štruktúrou buniek Vám poradíme podľa Vami zadaných požiadaviek.

Prinášame Vám najideálnejšie zatepľovacie riešenia, ktoré splnia Vaše najvyššie nároky! Izolujeme všetko od výmyslu sveta - neváhajte nás kontaktovať ohľadom možností ušitých na mieru pre Vás a Vašu stavbu. Posúdime, poradíme, pripravíme ponuku... zrealizujeme!